Recepty Polévky Pravé portugalské caldo verde

Ingredience

350 g kadeřavé kapusty

2 cibule

3 stroužky česneku

0,5 kg brambor

500 ml zeleninového vývaru

2 vepřové klobásky

sůl

pepř

olivový olej

petrželová nať

pečivo

Postup přípravy

1

Kapustu omyjeme a nakrájíme na velmi tenké proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Oloupané brambory nakrájíme na kostky.

2

Do hrnce přidáme trochu olivového oleje, osmažíme cibuli a česnek. Přidáme brambory a klobásku nakrájenou na kostičky, vše lehce osmažíme. Přilijeme vývar.

3

Polévku vaříme dokud nejsou brambory měkké. Přidáme nakrájenou kapustu, sůl, pepř a dusíme asi 5 minut, aby kapusta změkla. Hotovou polévku ozdobíme natí a podáváme s pečivem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4