Recepty Hlavní jídla S masem Pravý vídeňský řízek se šťouchanými brambory s jarní cibulkou

Ingredience

800 g telecí kýty
100 g strouhanky
100 g hladké mouky
3 vejce
1 kg brambor
1 jarní cibule
3 lžíce másla
vepřové sádlo
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Maso si nakrájíme na osm plátků, které důkladně naklepeme dotenka. Osolíme je, opepříme a obalíme je v mouce, rozšlehaných vajíčkách a strouhance. Smažíme je na sádle z obou stran dozlatova.

2

Brambory si očistíme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody na dvacet minut. Když do nich zabodneme vidličku, měly by se rozpadat.

3

Slijeme vodu, brambory rozšťoucháme společně s máslem a přidáme nakrájenou jarní cibulku. V případě potřeby ještě dosolíme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3