Recepty Dezerty Pečené Pražský koláč

Ingredience

Těsto
500 g hladké mouky
250 g majonézy
60 g krupicového cukru
1 lžíce moučkového cukru
1 vejce
30 g čerstvého droždí
150 ml mléka (vlažného)
6 g soli
Drobenka
100 g polohrubé mouky
100 g másla
100 g krupicového cukru
1 lžička mleté skořice
Na potření
1 vejce
Krém
1 l mléka
200 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
150 g vanilkového pudingu
250 g másla
150 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

1

Do mísy nasypeme mouku, do které uděláme důlek. Do něj nadrobíme droždí, dáme lžíci moučkového cukrum trochu vlažného mléka, zakryjeme utěrkou a necháme 15 minut v teple kynout.

2

Přidáme zbývající ingredience na těsto a vše dobře promícháme kuchyňským robotem.

3

Opět zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.

4

Po hodině rozdělíme těsto na 16 stejných dílů. Z nich tvarujeme bochánky. Klademe je na plech vyložený pečicím papírem. Každý bochánek roztáhneme tak, aby byl vysoký 2-3 cm. Na plechu je necháme kynout dalších 30 minut.

5

Mezitím si připravíme drobenku. Mouku, máslo, cukr a skořici dáme do mísy a hněteme pěkně rukou. Až dohněteme, vykynuté koláče potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme drobenkou.

6

Pečem v předehřáté troubě na 160°C, dokud nemají tu správnou barvu - asi 25 - 30 minut. Necháme vychladnout.

7

A teď hurá na krém. Do čtvrtiny mléka nasypeme pudink a pořádně rozmícháme. Zbylé mléko s cukrem přivedeme k varu, přilijeme mléko s pudinkem a vaříme do zhoustnutí.

8

Do vychladlého pudinku vmícháme máslo a poté zlehka vpravíme ušlehanou smetanu.

9

Koláče rozřízneme podélně a plníme krémem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3