Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Další výzva odvážných pekařů je tu! Tentokrát má výzva jméno pražský koláč. Troufnete si?
Do mísy nasypeme mouku, do které uděláme důlek. Do něj nadrobíme droždí, dáme lžíci moučkového cukrum trochu vlažného mléka, zakryjeme utěrkou a necháme 15 minut v teple kynout.
Přidáme zbývající ingredience na těsto a vše dobře promícháme kuchyňským robotem.
Opět zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.
Po hodině rozdělíme těsto na 16 stejných dílů. Z nich tvarujeme bochánky. Klademe je na plech vyložený pečicím papírem. Každý bochánek roztáhneme tak, aby byl vysoký 2-3 cm. Na plechu je necháme kynout dalších 30 minut.
Mezitím si připravíme drobenku. Mouku, máslo, cukr a skořici dáme do mísy a hněteme pěkně rukou. Až dohněteme, vykynuté koláče potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme drobenkou.
Pečem v předehřáté troubě na 160°C, dokud nemají tu správnou barvu - asi 25 - 30 minut. Necháme vychladnout.
A teď hurá na krém. Do čtvrtiny mléka nasypeme pudink a pořádně rozmícháme. Zbylé mléko s cukrem přivedeme k varu, přilijeme mléko s pudinkem a vaříme do zhoustnutí.
Do vychladlého pudinku vmícháme máslo a poté zlehka vpravíme ušlehanou smetanu.
Koláče rozřízneme podélně a plníme krémem.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.