Recepty Dezerty Pečené Martininy sněhové pusinky pro nová přátelství
Vaří pro Vás

Martina

Ingredience
4 bílky (z vajec)
200 gramů cukru
sůl
2 lžíce škrobu
citron
250 mililitrů 33% šlehačky
80 gramů mascarpone
jahody
borůvky
maliny
moučkový cukr (na finální posypání)
lístky máty (med nebo javorový sirup)
Postup přípravy
1
Mísu vytřete citronovou šťávou, nalijte do ní vychlazené bílky a přidejte trošku soli. Poté pomalu šlehejte. Když je sníh téměř tuhý, přidejte cukr a došlehejte. Vyjměte mísu ze šlehače a stěrkou do bílků zlehka vmíchejte kukuřičný škrob a 2 lžíce citronové šťávy. Na olejem pomaštěný plech přitiskněte pečicí papír, aby pevně držel. Sníh naplňte do sáčků s tvořítkem a na papír dělejte homolky široké asi 10 cm a vysoké 3 cm. Na každé z nich pak nahoře lžičkou vytvořte důlek.
2
Plech vložte do trouby a zvolna pečte při 120 °C po dobu 60–80 minut. Poté snižte teplotu na 80°C a nechte homolky v troubě dosušit 90 minut. Následně je nechte vychladnout na studeném místě.
3
A je čas na šlehačku. Vložte mísu i šlehací metlu asi na 20 minut do mrazáku. Vychlazenou smetanu ke šlehání nalijte do studené mísy a šlehejte asi 40 vteřin na nejvyšší rychlost. Přidejte studené mascarpone a šlehejte dál, dokud se nebudou tvořit pevné špičky.
4
Nyní s pomocí sáčku navršte do důlků šlehačku. Své dílo ozdobte kousky jahod, borůvkami a malinami. Posypte moučkovým cukrem a na to vše položte ještě lístek máty.
5
Tipy: 1. Když dáte bílky přes noc do lednice, ušetříte si práci při šlehání. 2. Šlehačku s ovocem můžete ještě pokapat javorovým sirupem nebo medem, další možností jsou čokoládové hoblinky nebo dokonce květy sedmikrásek.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 3 měsíci
30 min.
Dezerty
před 3 měsíci
před 3 měsíci