Recepty Hlavní jídla Tagliatelle aglio olio s paprikou a rukolou

Ingredience

1 citron
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky soli
Tagliatelle
300 g tagliatelle
2 lžičky olivového oleje
5 stroužků česneku
½ čerstvé červené papriky
1 hrst rukoly
150 g strouhaného parmazánu
mletý černý pepř
sůl

Popis

Tagliatelle s paprikou, rukolou a česnekem vás přenesou do prosluněné Itálie.

Postup přípravy

1

Nakrájíme citron na kolečka, povaříme asi 2 minuty ve vroucí vodě. Scedíme.

2

Potřeme citron olejem, přidáme sůl a vyskládáme na pekáč. Pečeme asi 25 minut na 160 °C. Když je hotový, dáme si ho stranou.

3

Uvaříme tagliatelle podle návodu.

4

Nakrájíme česnek na kousky a orestujeme ho v hlubší pánvi na oleji asi 2 minuty.

5

Do pánve přidáme polovinu těstovin, rukolu, sýr a promícháme. Poté přidáme zbylé ingredience a opět pořádně promícháme.

6

Ochutíme.

7

Podáváme s plátky citronu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3