Recepty Dezerty Pečené Punčový řez s s malinovým džemem a cukrovou polevou

Ingredience

Na těsto
10 vajec
200 g krupicového cukru
200 g polohrubé mouky
1 špetka červeného tekutého barviva
Na potření
rybízová marmeláda
Cukrový rozvar
250 ml vody
350 g krystalového cukru
5 g kyseliny citronové
rumové aroma
Poleva
moučkový cukr
voda (teplá, dle potře)
citronová šťáva (dle potřeby)
solamyl

Postup přípravy

1

Ze všeho nejdříve ušleháme vejce s cukrem do husté pěny, do které postupně vmícháme mouku. Poté si polovinu směsi dáme stranou a obarvíme potravinářským barvivem. Obarvené i světlé těsto dáme každé na jiný plech vyložený pečicím papírem. Pečeme na 180 °C cca 3–5 minut a dáme pozor, aby se nevysušily.

2

Pláty vytáhneme z trouby, rozkrojíme je na dvě poloviny a připravíme si rozvar - smícháme vodu s cukrem a chvíli povaříme. Přidáme cca 5 g kyseliny citronové a několik kapek rumového aroma.

3

Světlejší plát potřeme marmeládou a položíme na něj plát růžový. Na něj pak lžičkou poklademe teplý rozvar, opět potřeme marmeládou a přikryjeme dalším světlým plátem. Ten opět navlhčíme cukrovým rozvarem, potřeme marmeládou a přiložíme poslední růžový plát.

4

Vytvořené řezy mírně zatížíme a necháme 2-3 hodiny odpočinout. Připravíme si polevu z vody, cukru, citronové šťávy a solamylu a potřeme jí řezy. Až poleva zaschne. řezy nakrájíme a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3