Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Pyré z pečené zeleniny ratatouille

Ingredience

½ lilku
½ cukety
½ čerstvé červené papriky
1 ks červené cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
400 g krájených rajčat v rajčatové šťávě (1 plechovka)

Popis

Nakrájet, opéct, rozmixovat – to jsou tři snadné kroky k vytvoření barevného pyré ratatouille, které je lahodné. A také plné zeleniny.

Postup přípravy

1

Předehřejte troubu na 190 °C/170 °C u horkovzdušné trouby / stupeň 5 u plynové trouby. Oloupejte lilek, poté nakrájejte lilek, cuketu a papriku na hrubé, 2cm kostky. Vložte do nízkého pekáče spolu s nasekaným česnekem a zakapejte olivovým olejem. Pečte 15 minut.

2

Dobře promíchejte a poté přidejte rajčata z plechovky. Pečte dalších 15-20 minut, nebo dokud zelenina nezměkne. Vyndejte z trouby, nechte mírně vychladnout, a poté pomocí tyčového nebo stolního mixéru rozmixujte do hladka nebo částečně do hladka. Podávejte teplé, nebo po vychladnutí nadávkujte do formy na led a nechte zmrznout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3