Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Quinoa salát s pečenou dýní, brusinkami a pekanovými oříšky

Ingredience

140 g quinoy
1 dýně Hokkaido (střední)
1 hrst kapusty kadeřavé
45 g pekanových ořechů
45 g sušených brusinek
1 lžíce balzamikového octa
2 lžíce extra panenského olivového oleje
45 g sýra Feta
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Předehřejte troubu na 220°.

2

Ve střední pánvi zalijte quinou 450 ml vody. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu, promíchejte a nechejte pod pokličkou probublávat cca 15 minut. Vypněte sporák a nechte quinou uležet asi 5 minut, poté ji provzdušněte vidličkou, osolte a opepřete.

3

Mezitím nakrájejte dýni na tenké půlměsíce a na pečicím papíru ji pečte dozlatova asi 15 minut. Nechte vychladnout.

4

Ve velké míse smíchejte quinou, dýni, kadeřávek, pekanové ořechy a brusinky. V menší misce smíchejte balsamico a olivový olej. Přelijte přes salát a promíchejte. Osolte, opepřete a posypte sýrem feta.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3