Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tuhle chuťovku si rozhodně zamilujete a v budoucnu ji můžete dělat na mnoho způsobů.
Nakrájíme najemno šalotku, rozmačkáme česnek a obojí osmahneme na oleji.
Smícháme maso s česnekem, šalotkou, strouhankou, žloutkem, mozzarellou a nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme.
Odkrojíme vršky rajčat a vydlabeme vnitřek.
Otočíme rajčata vzhůru nohama a necháme okapat zbývající šťávu.
Poté je naplníme masovou směsí, přikryjeme vršky a pečeme na 180 °C asi 30 až 40 minut.
Osmahneme na oleji najemno nakrájenou cibulku, přidáme vnitřek z rajčat, rajčatový protlak a vaříme, dokud rajčata nezměknou. Osolíme a opepříme.
Pečená rajčata podáváme s rajčatovou omáčkou a čerstvým chlebem, ozdobená lístky bazalky.