Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Připravíme si těsto: Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, cukr. Na to nastrouháme máslo a důkladně smícháme.
Když se přísady spojí, po lžících přidáváme vodu a mícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
Zformujeme ho do koule, zabalíme do potravinové fólie a dáme chladit na 45 minut. Dokud se těsto chladí, vyhřejeme troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.
Nadrobno nakrájenou šalotku osmažíme s olivovým olejem v pánvi dozlatova a necháme vychladnout.
Těsto rozválíme na 0,5 cm tlustý kruhový plát a přesuneme na plech. Rajčata nakrájíme na tenké plátky.
Posypeme kozím sýrem, pokapeme medem a rovnoměrně rozložíme šalotku. Na to rozložíme rajčata, osolíme je, opepříme, jemně pokapeme olivovým olejem a posypeme tymiánem. Suroviny ukládáme tak, aby zůstaly alespoň 2 cm od okraje těsta.
Okraje těsta přehneme přes rajčata a potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme asi hodinu, dokud není kůrka zlatá. Před podáváním necháme 2 - 3 minuty vychladnout.