Jemný, voňavý a šťavnatý je koláč s rajčaty, sýrem a tymiánem.
100 gramů másla
250 gramů mouky (celozrnné)
soli
cukru
100 mililitrů studené vody
4 šalotky (nakrájené na kostičky)
2 lžičky olivového oleje (extra panenského)
220 gramů kozí sýr
3 lžíce medu
4 rajčata (nakrájené na plátky)
½ lžičky mořská sůl
½ lžičky mletý pepř
2 pl čerstvý tymián
1 velké vejce
Potravinová fólie
pečící papír
Připravíme si těsto: Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, cukr. Na to nastrouháme máslo a důkladně smícháme.
Když se přísady spojí, po lžících přidáváme vodu a mícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
Zformujeme ho do koule, zabalíme do potravinové fólie a dáme chladit na 45 minut. Dokud se těsto chladí, vyhřejeme troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.
Nadrobno nakrájenou šalotku osmažíme s olivovým olejem v pánvi dozlatova a necháme vychladnout.
Těsto rozválíme na 0,5 cm tlustý kruhový plát a přesuneme na plech. Rajčata nakrájíme na tenké plátky.
Posypeme kozím sýrem, pokapeme medem a rovnoměrně rozložíme šalotku. Na to rozložíme rajčata, osolíme je, opepříme, jemně pokapeme olivovým olejem a posypeme tymiánem. Suroviny ukládáme tak, aby zůstaly alespoň 2 cm od okraje těsta.
Okraje těsta přehneme přes rajčata a potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme asi hodinu, dokud není kůrka zlatá. Před podáváním necháme 2 - 3 minuty vychladnout.
Více informací
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.