Recepty Hlavní jídla S masem Rajská omáčka

Ingredience

600 g hovězí plece (600-1000 g)
60 g špeku
3 snítky tymiánu
1 mrkev
3 cibule
20 g másla
6 kuliček celého pepře
6 kuliček celého nového koření
6 bobkových listů
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
2 lžičky krystalového cukru
5 lžic rajčatového protlaku (nebo kvalitního kečupu)
sůl
mletý černý pepř
1 špetka mleté skořice
1 citron (jen šťáva)

Postup přípravy

1

Maso prošpikujeme špekem a provázkem svážeme do válečku.

2

Vložíme do hrnce, přidáme tymián, 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky černého pepře, očištěnou mrkev a jednu přepůlenou cibuli zbavenou slupky.

3

Vše zalijeme vodou a vaříme, dokud maso nebude měkké (asi 1,5 hod).

4

Po uvaření a vychladnutí maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na plátky.

5

Připravíme omáčku. Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na rozpuštěném másle.

6

Vše zaprášíme moukou a cukrem, promícháme a pár minut restujeme.

7

Přidáme protlak, zbylé koření a přidáme vývar z masa (v množství podle toho, jak hustou omáčku chceme mít).

8

Necháme omáčku 15 min provařit a poté vyjmeme koření.

9

Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a skořicí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3