Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Maso prošpikujeme špekem a provázkem svážeme do válečku.
Vložíme do hrnce, přidáme tymián, 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky černého pepře, očištěnou mrkev a jednu přepůlenou cibuli zbavenou slupky.
Vše zalijeme vodou a vaříme, dokud maso nebude měkké (asi 1,5 hod).
Po uvaření a vychladnutí maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na plátky.
Připravíme omáčku. Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na rozpuštěném másle.
Vše zaprášíme moukou a cukrem, promícháme a pár minut restujeme.
Přidáme protlak, zbylé koření a přidáme vývar z masa (v množství podle toho, jak hustou omáčku chceme mít).
Necháme omáčku 15 min provařit a poté vyjmeme koření.
Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a skořicí.