Recepty Hlavní jídla Rajská omáčka

Ingredience

40 g másla

1,5 lžičky soli

90 g hladké mouky

1 ks hřebíček

3 ks bobkový list

14 ks nové koření (kuličky)

1300 ml vývaru (nebo vody)

10 ks černý pepř celý

1 lžíce oleje

200 g rajčatový protlak

130 g cukr krupice

Postup přípravy

1

Na rozpuštěném másle s olejem si v hrnci necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli.

2

Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku.

3

K jíšce přidáme rajský protlak a maso a ještě vše krátce za stálého míchání smažíme. Smažením protlaku na rajskou omáčku částečně srazíme jeho kyselost.

4

Vše zalijeme vývarem nebo vodou.Vše řádně promícháme, přidáme cukr (dle vlastní chuti!) a sůl a rajskou omáčku přivedeme za občasného promíchání k varu. Povaříme cca 10 minut, během vaření dle své chuti případně dosolíme nebo dosladíme.

5

Nakonec omáčku jen přecedíme, abychom z ní odstranili koření a můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4