Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Mrkev nakrájíme na menší kousky, vhodíme do mixéru a spolu s datlemi a vlašskými ořechy vše rozmixujeme na co nejjemnější hmotu. Přidáme med, sůl, skořici, rozinky a lžíce kokosového oleje a pořádně vše spolu smícháme.
Polevu vyrobíme rozmixováním kešu ořechů (bez vody), citronové šťávy a kokosového oleje. Podle potřeby můžeme přidat i trochu vody tak, aby byla poleva co nejjemnější. Dochutíme javorovým sirupem nebo medem.
Těsto si rozdělíme na tři části. První (větší) část těsta naneseme na pečící papír a vytvarujeme do kruhu. Mrkvovou vrstvu potřeme kešu polevou i ze stran. Stejně pak pokračujeme i s ostatními vrstvami dortu. Nakonec vše pokryjeme zbylou polevou a uhladíme.
Dort necháme přes noc zatuhnout v lednici a druhý den máme hotovo.