Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Horkou vodou zalijeme vločky, přiklopíte talířkem a poté vmícháme rozpuštěné máslo. Hotovou směs rozetřeme po dortové formě (s pečicím papírem). Troubu nahřejeme na 180 °C a na 10 - 15 minut necháme korpus vypéct.
Jahody nakrájíme na drobno a v hrnci chvíli podusíme. Mezitím si oloupeme a na kostičky nakrájíme rebarboru. Až budou jahody měkké, přidáme rebarboru, případně ještě trochu vody a necháme opět podusit. Přidáme třtinový cukr. Až rebarbora změkne a ztratí jasně zelenou barvu, přidáme 2 lžíce kukuřičného škrobu a dobře promícháme.
Směs nalijeme na korpus.
Smícháme zakysanou smetanu, tvaroh, vanilkový cukr a lžíci třtinového. Pořádně promícháme, dáme na vrch koláče a pečeme zhruba 40 minut při 170 °C.