Rebarborový džem
Ingredience
900 g stonků rebarbory
1 balení Gelfixu Extra 2:1
150 ml vody
1 citron
1 pomeranč
60 g cukru
Postup přípravy
1
Rebarboru i pomeranč oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
2
Nachystáme si hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu. Ve vroucí vodě rebarboru a pomeranč uvaříme. Vaříme asi 15 minut.
3
Směs ochutíme šťávou z jednoho citronu. Vše rozmixujeme ponorným mixérem.
4
Z cukru odebereme 3 lžíce a smícháme je s gelfixem. Směs dáme do rebarbory a vaříme 5 minut. Po pěti minutách přidáme zbytek cukru a ještě krátce povaříme, aby se všechen cukr rozpustil.
5
Hotový džem plníme do teplých a čistých sklenic, pevně je uzavřeme a otočíme víčkem dolů. Sklenice necháme vychladnout.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 10. 7. od 8:00 do 16. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/20_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4