Rebarborový koláč bez lepku

Ingredience

600 g řapíku rebarbory
320 g bezlepkové mouky
280 g krupicového cukru
200 ml slunečnicového oleje
100 ml vody (teplé)
6 vajec
2 lžíce bezlepkového prášku do pečiva
1 citron (půl lžičky kůry)
½ lžičky perníkového koření

Postup přípravy

1

Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý pevný sníh. Do misky dáme žloutky, olej, přidáme cukr a teplou vodu. Vše důkladně vyšleháme.

2

Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva, citronovou kůrou a perníkovým kořením. Po lžičkách ji vmícháme do připravené žloutkové směsi. Nakonec opatrně přidáme sníh z bílků. Mělo by nám vzniknout hladké těsto.

3

Rebarboru opláchneme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Připravíme si plech s pečicím papírem.

4

Předehřejeme si troubu na 180 °C. Na plech nalijeme těsto a na těsto naskládáme rebarboru. Rebarborou nešetříme, aby byl koláč šťavnatý a chutný.

5

Koláč pečeme asi 40 až 50 minut dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3