Rebarborový koláč s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

Na těsto
200 g hladké mouky
120 g másla bez laktózy
100 g moučkového cukru
1 vejce
1 špetka soli
hladká mouka (na vysypání)
máslo (na vymazání)
Na náplň
300 g tvarohu bez laktózy (měkkého)
8 řapíků rebarbory
4 lžíce krystalového cukru
3 vejce
80 g medu
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 balení vanilkového cukru

Postup přípravy

1

Máslo necháme změknout, aby se nám s ním dobře pracovalo. Mouku prosejeme a smícháme s cukrem i špetkou soli.

2

Změklé máslo vyšleháme s vajíčkem. Směs spojíme se sypkou částí a vypracujeme hladké těsto, které dáme na 25 minut do lednice.

3

Rebarboru očistíme a nakrájíme na malé kousky. Rebarboru smícháme s cukrem, Předehřejeme si troubu na 180 °C.

4

Do misky dáme tvaroh, vajíčka, med, škrob, vanilkový cukr a směs na nejnižší rychlost vyšleháme ve hladký krém.

5

Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Odpočaté těsto vyválíme a přendáme ho do formy. Pečlivě ho vytvarujeme podle formy a přebývající části uřízneme. Těsto na několika místech propíchneme vidličkou.

6

Část rebarbory poklademe na dno koláče, zalijeme rebarboru tvarohovou směsí a na na ni ještě poklademe zbytek rebarbory.

7

Koláč dáme péct do trouby na 35 minut. Pečeme dozlatova a hotový koláč necháme vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3