Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Rebarborový rýžový nákyp s pekany a šmakounem

Ingredience

100 g rýže Arborio
4 ks vejce (20 g sušených bílků nebo 4 čerstvé bílky)
100 g Šmakounu brusinka a goji
řapíky rebarbory
20 g pekanových ořechů

Postup přípravy

1

Rýži uvaříme ve vodě se skořicí a hotovou rýži necháme vychladit.

2

Šmakouna nastrouháme nahrubo, rebarboru oloupeme a nakrájíme na drobno. Bílky vyšleháme do pevného sněhu, ořechy nasekáme a pár si jich odložíme stranou na ozdobu.

3

Rebarboru a polovinu Šmakouna dáme do hrnce, podlijeme vodou a dusíme, dokud směs nezhoustne.

4

Druhou půlku Šmakouna, nasekané ořechy a sníh z bílků vmícháme do rýže.

5

Do vymazané formy navrstvíme polovinu rýže, směs rebarbory i Šmakouna a druhou půlku rýže.

6

Dozdobíme pekany a pečeme 40 minut na 170 °C.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3