Recepty Hlavní jídla S masem Řecká sekaná se špenátem a fetou

Ingredience

1 lžička olivového oleje
2 stroužky česneku
900 g baby špenátu
500 g mletého hovězího masa
50 g sýra Feta
50 g čerstvé červené papriky
40 g cibule
50 g strouhanky
1 vejce
½ lžičky sušeného oregana
½ lžičky petrželky
½ lžičky tymiánu
1 špetka soli
¼ lžičky pepře
1 lžička worcestrové omáčky
100 g kečupu
30 g piniových oříšků

Postup přípravy

1

Předehřejte troubu na 200°C. Připravte si zapékací mísu, kterou vymažte máslem.

2

Na pánvi na středním plameni rozehřejte olej, přidejte prolisovaný česnek a na něm nechte špenát jen lehce „zvadnout“, ať neztratí výživné látky.

3

Do velké mísy dejte všechny zbylé ingredience včetně špenátu a vše důkladně promíchejte.

4

Směs vytvarujte do válečku a dejte do zapékací mísy, vršek potřete kečupem.

5

Sekanou pečte 40 - 50 minut, dokud není propečená i v centru. Před rozkrojením nechte 5 - 10 minut uležet.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3