Recepty Hlavní jídla Řecký sýr obalený v quinoi, podávaný se žampióny v bylinkovém másle a s jogurtovým dipem

Ingredience

Řecký sýr obalený v quinoi:
200 g sýra Halloumi (Tesco Řecký přírodní polotučný polotvrdý sýr na grilování)
70 g quinoy (mix bílé, červené a černé)
1 vejce
3 lžíce hladké mouky
1 špetka soli
1 špetka pepře
1 špetka mleté papriky
Žampióny na roštu:
200 g žampionů (Tesco Grill Master žampionů)
1 lžíce olivového oleje
1 špetka soli
1 špetka pepře
Bylinkové máslo:
50 g másla
2 lžíce čerstvé petrželky (nasekané)
1 lžíce sušeného oregana (čerstvého nasekaného oregana)
1 lžíce čerstvé bazalky (nasekané)
1 stroužek česneku
1 špetka soli
1 špetka pepře
Jogurtový dip:
50 g řeckého jogurtu
1 špetka soli
1 špetka růžového pepře celého (mletého)
1 špetka chilli papriček
1 špetka mleté papriky
1 stroužek česneku

Postup přípravy

1

Připravíme si žampióny. Nejprve je očistíme, umyjeme a osušíme. Potom je dáme do misky, polijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Vše pořádně zamícháme. Žampiony pak napichujeme na špejle. Pokud jsou houby příliš velké, rozkrojíme je na polovinu. Takto připravené houby položíme na rozpálený gril a grilujeme přibližně 15–20 minut.

2

Mezitím si přichystáme jogurtový dip. V misce smícháme jogurt, sůl, růžový pepř, kmín, chilli, mletou papriku a prolisovaný česnek. Hotový dip dáme chladit.

3

Připravíme si tři misky. Do jedné nasypeme mouku, do druhé vyklepneme a rozmícháme vejce a do třetí nasypeme quinou.

4

Sýr podélně rozřízneme na polovinu. V malé misce smícháme sůl, pepř a mletou papriku. Touto směsí potřeme sýr z každé strany. Potom ho obalíme v mouce, následně ve vajíčku, a nakonec v quinoe. Položíme na hliníkový tác na grilování.

5

Takto připravený sýr grilujeme z obou stran 4–5 minut.

6

Připravíme si bylinkové máslo. V misce smícháme rozpuštěné máslo s prolisovaným česnekem, petrželovou natí, oreganem, bazalkou, solí a pepřem.

7

Ugrilované žampióny přelijeme bylinkovým máslem. Servírujeme je s grilovaným sýrem a vychlazeným jogurtovým dipem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3