Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Do mísy prosejte hladkou mouku.
Přidejte droždí, krupicový a vanilkový cukr, sůl, mletý anýz, nastrouhanou citronovou kůru a rozinky. Promíchejte.
Do vlažného mléka přidejte jedno celé vejce a bílek z druhého vejce (žloutek si schovejte). Vyšlehejte a přilijte do moučné směsi.
Přidejte vlažné rozpuštěné máslo a vypracujte tužší těsto.
Přikryjte ho čistou utěrkou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout.
Těsto poté znovu zlehka propracujte a rozdělte na 5 dílů. Z každého vyválejte pramen dlouhý asi 30 cm.
Nejdříve spleťte ze tří pramenů cop a udělejte z něj věnec.Zbylé dva prameny stočte kolem sebe a položte je nahoru.
Přikryjte utěrkou a nechte ještě 20 minut kynout.
Věnec potřete žloutkem rozšlehaným se 2 lžícemi mléka. Do věnce můžete vmáčknout uvařená a obarvená vejce, nebo je tam dát na ozdobu až po upečení.
Pečte v troubě předehřáté na 150 °C dozlatova, asi 45 minut.