Recepty Hlavní jídla Ryby Restované filety z lososa ve smetanovo-vínové omáčce

Ingredience

500 g lososových filetů
2 lžíce másla
1 lžíce slunečnicového oleje
2 šalotky
1 dcl bílého vína
1 dcl rybího vývaru
1 lžíce dijonské hořčice
200 ml smetany na vaření
2 stroužky česneku
čerstvý rozmarýn
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Jako přílohu můžete zvolit celé nové brambory či noky.

Postup přípravy

1

Filety očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olej. Přidáme celé stroužky česneku a rozmarýn. Suroviny necháme provonět. Poté přidáme filety z lososa a z obou stran je orestujeme. Stačí jenom krátká chvilka. Vyjmeme je a necháme odpočinout.

2

Pánev umyjeme a rozehřejeme si v ní máslo. Přidáme pokrájené šalotky a krátce je necháme zesklovatět. Přilijeme víno a necháme ho krátce odpařit. Poté přidáme až rybí vývar, hořčici a smetanu. Omáčku necháme deset minut provařit.

3

Lososa servírujeme zalitého smetanovou omáčkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3