Recepty Hlavní jídla Ryby Restované filety z lososa ve smetanovo-vínové omáčce

Ingredience

500 g filet z lososa

2 lžíce másla

1 lžíce oleje

2 šalotky

1 dcl bílého vína

1 dcl rybího vývaru

1 lžíce dijonské hořčice

200 ml smetany

2 stroužky česneku

rozmarýn

sůl

pepř

Popis

TIP: Jako přílohu můžete zvolit celé nové brambory či noky.

Postup přípravy

1

Filety očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olej. Přidáme celé stroužky česneku a rozmarýn. Suroviny necháme provonět. Poté přidáme filety z lososa a z obou stran je orestujeme. Stačí jenom krátká chvilka. Vyjmeme je a necháme odpočinout.

2

Pánev umyjeme a rozehřejeme si v ní máslo. Přidáme pokrájené šalotky a krátce je necháme zesklovatět. Přilijeme víno a necháme ho krátce odpařit. Poté přidáme až rybí vývar, hořčici a smetanu. Omáčku necháme deset minut provařit.

3

Lososa servírujeme zalitého smetanovou omáčkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4