Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Risotto alla Milanese

Ingredience

300 g rýže Arborio
450 ml kuřecího bujónu
70 g másla (přepuštěného)
1 šalotka (najemno nakrájená)
1 dcl bílého vína
šafrán
parmazán
sůl

Postup přípravy

1

Na rozpuštěném másle orestujeme šalotku. Po chvilce vsypeme rýži, kterou předem neproplachujeme. Zrnka se lépe zatáhnou.

2

Rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho trošku odpařit a po troškách přiléváme vývar. V polovně vaření opatrně vmícháme šafrán, který nám risotto zabarví do žluta.

3

Rýže musí zůstat tzv "na skus". Uhasíme plamen, v rizotu necháme rozpustit kousek másla. Přidáme nastrouhaný parmazán a důkladně promícháme.

4

Vznikne nám jemný a hladký krém. Podle potřeby dochutíme solí a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3