Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Na rozpuštěném másle orestujeme šalotku. Po chvilce vsypeme rýži, kterou předem neproplachujeme. Zrnka se lépe zatáhnou.
Rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho trošku odpařit a po troškách přiléváme vývar. V polovně vaření opatrně vmícháme šafrán, který nám risotto zabarví do žluta.
Rýže musí zůstat tzv "na skus". Uhasíme plamen, v rizotu necháme rozpustit kousek másla. Přidáme nastrouhaný parmazán a důkladně promícháme.
Vznikne nám jemný a hladký krém. Podle potřeby dochutíme solí a můžeme podávat.