Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Risotto con spinaci (špenátové risotto)
Ingredience
200g italské rýže typu Arborio (ev. Carnaroli)
cca 4cm kostka másla
1 hrst nastrouhaného sýra parmezánového typu
100-150g spařeného na drobno nakrájeného čerstvého špenátu
cca 0,5l horkého domácího zeleninového vývaru
1 na drobno nakrájená menší cibule
1 lžíce olivového oleje
1dc bílého vína
Popis

TIP: Jak spařit špenát? Vezmeme špenát. Omyjeme ho. A s tou trochou vody, co nám na něm zbyde z omytí, ho dáme na pánev. Stále mícháme, dokud nám celý nezměkne. Necháme okapat a bokem vystydnout. Nakonec z něj vymačkáme rukama všechnu přebytečnou vodu a můžeme krájet.

Postup přípravy
1
Na mírném ohni dáme na rozpuštěné půlce másla a olivovém oleji smažit cibulku. Po chvilce přidáme špenát a smažíme na mírném ohni několik minut.
2
Potom přidáme rýži a o něco zvýšíme plamen na plotně. Rýži pravidelně mícháme.
3
Jakmile se začne trochu lepit na dno pánve (či hrnce), zalijeme ji vínem a necháme ho vypařit.
4
Začneme postupně přidávat horký vývar. Pravidelně mícháme a necháme rýži postupně nasáknout a nabobtnat.
5
Uvaříme ji "al dente" neboli lehce na skus a dáme stranou odpočinout.
6
Do rýže vmícháme sýr a zbytek másla. Pořádně promícháme.
7
Vznikne nám úžasné krémové risotto, které můžeme ještě posypat sýrem a podávat s bílým vínem.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 22. 5. od 8:00 do 28. 5. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/13_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4