Recepty Hlavní jídla S masem Rizoto na víně s klobáskou a rozmarýnem

Ingredience

2 klobásy (vepřové)
500 ml suchého bílého vína
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
1 lžička čerstvého rozmarýnu
350 g rýže Carnaroli
500 ml zeleninového bujónu
sůl

Postup přípravy

1

Klobásku nakrájíme na kousky, česnek oloupeme a na drobno nasekáme. Klobásku osmažíme na másle a přidáme česnek. Vše podlijeme vínem.

2

Vepřovou klobásu zbavíme kůžičky a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.

3

Do směsi přidáme vodou propláchnutou rýži. Lehce osolíme a podlijeme vývarem.

4

Vaříme dokud není rýže měkká a podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec přidáme čerstvý rozmarýn.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3