Recepty Hlavní jídla Ryby Rizoto s krevetami, brokolicí a chřestem

Ingredience

200 g rýže
300 g krevet (předvařených)
1 lžíce másla
1 kousek brokolice
3 kousky zeleného chřestu
bílé víno
3 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř
citronová šťáva

Postup přípravy

1

Rýži na rizoto uvaříme podle návodu na obalu.

2

Předvařené krevety oloupeme a očistíme.

3

Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky a krátce ji uvaříme v osolené vodě. Česnek oloupeme a jemně nasekáme.

4

Chřest oloupeme a nakrájíme na kousky. Společně s uvařenou brokolicí jej osmažíme na másle, přidáme krevety. Dochutíme citronovou šťávou, česnekem, solí a pepřem.

5

Vše zalijeme bílým vínem a počkáme, dokud se alkohol nevypaří.

6

Hotovou směs smícháme s rýží a podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3