Recepty Hlavní jídla S masem Rizoto s kuřecím masem a chřestem

Ingredience

200 g rýže arborio (nebo jiné rýže na rizoto)

300 g kuřecích prsou

60 g zeleného chřestu

1 šalotka

2 stroužky česneku

1/2 litru kuřecího vývaru

2 dl suchého bílého vína

hrstka tymiánu

2 lžíce másla

sůl podle potřeby

parmazán

Postup přípravy

1

Na másle dozlatova osmahneme cibuli a česnek. Přidáme rýži, zalijeme bílým vínem a vaříme, dokud se víno nevypaří.

2

Přilijeme třetinu vývaru a dusíme, dokud se všechna tekutina nevyvaří. Tento proces opakujeme ještě jednou. Mezitím si očistíme chřest a nakrájíme jej na menší kousky.

3

K rýži přilijeme poslední třetinu vývaru a přidáme chřest. To vše necháme vařit, než chřest s rýží nezměknou.

4

Na pánvi osmahneme kuřecí kousky a přidáme k rizotu. Podáváme s čerstvou petrželkou a nastrouhaným parmazánem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4