Recepty Hlavní jídla S masem Rizoto s kuřecím masem a zeleninou

Ingredience

2 kuřecí prsa
350 g rýže Arborio
200 ml bílého vína
150 g másla
1.2 l zeleninového bujónu
1 cibule
1 mrkev
100 g mraženého zeleného hrášku
1 čerstvá červená paprika
1 žlutá paprika
1 zelená paprika
60 g strouhaného parmazánu
mořská sůl (podle chuti)

Postup přípravy

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Mrkev očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Očištěné papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky.

3

Rýži propláchneme vodou, aby byla pěkně čistá.

4

Na rozpuštěném másle osmažíme cibulku, jen lehce, aby nezhnědla. Přidáme propláchnutou rýži a dvě minut restujeme.

5

Rýži podlijeme vínem a necháme ho vstřebat do rýže. Postupně přidáváme vývar, a vaříme rýži do měkka. Asi 25 minut.

6

Zatím co nám rýže vaří na rozpálené pánvi orestujeme kuřecí maso společně s paprikami, rozmrazeným hráškem a mrkví. Ochutíme solí a smažíme.

7

Do hotového rizota vmícháme parmazán a zeleninovou směs s kuřecím masem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3