Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Rizoto s pestem a zeleným hráškem

Ingredience

2 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
2 šalotky
400 g rýže Arborio
2 stroužky česneku
220 ml bílého vína
1 l zeleninového bujónu (teplého)
300 g mraženého zeleného hrášku
120 ml strouhaného parmazánu
1 citron
4 lžíce pesta (zeleného)
sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: Místo hrášku a pesta můžete do rizota přidat houby, dýni nebo sušenou šunku.

Postup přípravy

1

Rozpalte pánev na střední teplotu. Na másle a oleji zesklovaťte šalotku nakrájenou na kousky.

2

Přisypte rýži arborio a promíchejte ji s cibulí. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a lehce ho orestujte.

3

Přilijte víno a stáhněte teplotu, aby se rýže nezačala lepit na pánev. Opepřete.

4

Když se všechna tekutina vstřebá, přidejte teplý zeleninový vývar a na mírném ohni za občasného míchání vařte přibližně 20 minut. Rýži nerozvařte, měla by zůstat na skus – tedy al dente.

5

Na závěr vmíchejte hrášek a parmazán. Pokapejte citronovou šťávou a můžete dle chuti dosolit.

6

Jednotlivé porce ozdobte lžící pesta.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3