Recepty Dezerty Pečené Rodinný štrůdl

Ingredience

400 g hladké mouky

1 hera

150 g bílého jogurtu

1 lžička kypřící prášek

1 špetka soli

1 lžíce ocet

Náplň:

skořice

cukr

1,5 kg jablek

Postup přípravy

1

Mouku smícháme s kypřícím práškem, solí, octem a jogurtem, kostku Hery rozkrájíme do těsta, aby se lépe rozpracovala. Na vále vypracujeme těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Klasicky uválíme 2 placky, na které klademe nastrouhaná jablka. Pokud jsou jablka šťavnatá, pomůže nám zásyp strouhankou, která nasaje šťávu, štrůdl ji pak nepustí na plech. Dle chuti posypeme jablíčka cukrem a skořicí. Kdo má rád, posype rozinkami. V předehřáté troubě pečeme na 180°C dokud nechytne barvu (circa 15 minut, záleží na troubě)

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4