Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Připravíme si náplň. Cibuli a fenykl nakrájíme na drobné kousky. Osmažíme na oleji, dokud nezrůžoví. Přidáme trochu vody a dusíme asi 5 minut. Následně směs přimícháme k na čtvrtky nakrájeným artyčokům a nastrouhanému ovčímu sýru pecorino.
Králíka vykostíme. Důkladně ho umyjeme a osušíme, ochutíme solí, pepřem, sušenými bylinkami a na kostky nakrájeným česnekem. Maso naplníme hotovou směsí, kterou jsme si přichystali podle bodu 1.
Maso zavineme spolu s plátky slaniny. Vše přikryjeme alobalem.
Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme 45 minut. Potom odstraníme alobal, podlijeme maso suchým bílým vínem a dále pečeme asi 20 minut.
Příprava fazolek: Zelené fazolové lusky vaříme ve vodě asi 8 minut, potom je přendáme do žáruvzdorné nádoby a promícháme s kořením a olejem. Nakonec je asi na 15 minut vložíme do trouby předehřáté na 190 °C. Podáváme posypané koprem.
Citronový dresink připravíme tak, že v misce smícháme citronovou šťávu, koření, najemno nakrájený česnek, olivový olej a med.
Roládu podáváme s pečenými zelenými fazolkami a citronovým dresinkem.