Recepty Hlavní jídla S masem Roláda z králičího masa s pečenými zelenými fazolkami a koprem

Ingredience

1 celý králík (bez hlavy)
2 stroužky česneku (oloupané)
1 lžíce sušeného oregana
1 lžíce sušeného rozmarýnu
8 plátků anglické slaniny
250 ml suchého bílého vína
½ lžičky pepře
½ lžičky soli
Náplň:
1 fenykl
280 g artyčoků v oleji
½ lžičky soli
1 cibule
1 lžíce slunečnicového oleje
50 g sýra pecorino
125 ml vody
Pečené zelené fazolky:
250 g zelených fazolí
½ lžičky hrubé soli
1 lžička kari
1 lžička bylinkové soli
2 lžíce olivového oleje
1 hrst kopru
Dresink:
1 citron
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
½ lžičky soli
½ lžičky pepře
½ lžičky tymiánu

Postup přípravy

1

Připravíme si náplň. Cibuli a fenykl nakrájíme na drobné kousky. Osmažíme na oleji, dokud nezrůžoví. Přidáme trochu vody a dusíme asi 5 minut. Následně směs přimícháme k na čtvrtky nakrájeným artyčokům a nastrouhanému ovčímu sýru pecorino.

2

Králíka vykostíme. Důkladně ho umyjeme a osušíme, ochutíme solí, pepřem, sušenými bylinkami a na kostky nakrájeným česnekem. Maso naplníme hotovou směsí, kterou jsme si přichystali podle bodu 1.

3

Maso zavineme spolu s plátky slaniny. Vše přikryjeme alobalem.

4

Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme 45 minut. Potom odstraníme alobal, podlijeme maso suchým bílým vínem a dále pečeme asi 20 minut.

5

Příprava fazolek: Zelené fazolové lusky vaříme ve vodě asi 8 minut, potom je přendáme do žáruvzdorné nádoby a promícháme s kořením a olejem. Nakonec je asi na 15 minut vložíme do trouby předehřáté na 190 °C. Podáváme posypané koprem.

6

Citronový dresink připravíme tak, že v misce smícháme citronovou šťávu, koření, najemno nakrájený česnek, olivový olej a med.

7

Roládu podáváme s pečenými zelenými fazolkami a citronovým dresinkem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3