Recepty Hlavní jídla S masem Romantická večeře pro dva: jehněčí kotletky s lehkým salátkem

Ingredience

200 g jehněčího kotletly s kostí
100 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
1 citron (jen šťáva)
sůl
mletý černý pepř
hlávkový salát (čerstvé listy)
1 hrst piniových oříšků
1 hrst kustovnice

Postup přípravy

1

Nejdříve připravíme marinádu. V misce smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř.

2

Kotlety potřeme marinádou a dáme do lednice odležet do druhého dne.

3

Na pánvi na olivovém oleji kotlety zprudka orestujeme, poté podlijeme trochou vody, a podusíme dalších 10 minut.

4

Podáváme se salátem z čerstvých salátových listů, piniových ořechů a kustovnice čínské, který lehce zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3