Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tip: Místo mandlového extraktu lze použít likér Amaretto (3 kávové lžičky na krém i těsto).
Předehřejeme si troubu na 175 ˚C. Připravíme si papírové košíky, případně plech na muffiny, který vyložíme papírovými košíčky. Vždy je lepší zvolit kombinaci košíčků a plechu – pojistíme si tím správný tvar cupcaků.
Změklou Heru Máslová příchuť vyšleháme s krupicovým cukrem do hladké pěny. Přidáme postupně vejce a mandlový extrakt. Vedle si prosejeme mouku, kypřící prášek a sůl.
Do vyšlehané pěny přisypeme polovinu moučné směsi a mléko. Krátce prošleháme.
Dosypeme zbytek sypkých surovin a mandlové lupínky, které jsme si předem opražili. Na závěr důkladně prošleháme.
Košíčky plníme lžící do 2/3 jejich obsahu. Pečeme 17-20 minut, upečení vyzkoušíme zapíchnutí špejle – pokud se nelepí, je upečeno. Po vytažení z trouby necháme vychladnout.
Na krém si vyšleháme změklou Heru Máslová příchuť s moučkovým cukrem do hladkého krému. Postupujeme tak, že na dno umístíme do jedné části Heru Máslová příchuť a do druhé nasypeme moučkový cukr, který zalijeme a promícháme s vlažným mlékem. Poté začneme vše šlehat do hladké pěny.
Smetanu s kousky čokolády rozpustíme v kastrůlku, dokud nám nevznikne hladká hmota. Pak necháme vychladnout.
Nakonec do krému přidáme vychladlou čokoládu a mandlový extrakt. Důkladně vše promícháme.
Necháme chvíli zchladit v lednici a můžeme zdobit. Můžeme k tomu použít lžíci, případně cukrářskou zdobičku. Krém nám ale nesmí zatuhnout, protože do něj vlepíme mandlové lupínky a lentilky tak, aby připomínaly květy. Je dobré natírat cupcakes krémem jeden po druhém a hned je zdobit.