Recepty Hlavní jídla Ryby Rybí kousky se zázvorem

Ingredience

800 g steaku z tuňáka (nebo z lososa)
500 g jasmínové rýže
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
1 kořen zázvoru (5 cm dlouhý kousek)
1 chilli paprička (1 až 2)
čerstvý koriandr
1 limetka
2 lžíce řepkového oleje
1 balení sezamu (ideálně bílý i černý)
sůl

Popis

Tip: Obdobně připravíte i kousky kuřecího masa.

Postup přípravy

1

Uvařte rýži v osolené vodě do měkka.

2

V míse smíchejte sójovou a rybí omáčku.

3

Vmíchejte nastrouhaný zázvor, nasekané chilli papričky a koriandr, kůru a šťávu z limetky.

4

Vložte větší kousky ryby a marinujte je alespoň 10 minut, ideálně 1 hodinu.

5

Poté rybu i s marinádou osmažte na trošce oleje.

6

Kousky ryby dejte do misky se sezamovými semínky a obalte je.

7

Podávejte s rýží ozdobenou koriandrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3