Recepty Hlavní jídla Ryby Rybí kousky se zázvorem

Ingredience

800 g čerstvého tuňáka nebo lososa

500 g jasmínové rýže

3 lžíce sójové omáčky

1 lžíce rybí omáčky

5 cm dlouhý kořen zázvoru

1 až 2 chilli papričky (barevné balení)

koriandr

1 limetka

2 lžíce řepkového oleje

1 balení sezamu (ideálně bílý i černý)

sůl

Popis

Tip: Obdobně připravíte i kousky kuřecího masa.

Postup přípravy

1

Uvařte rýži v osolené vodě do měkka.

2

V míse smíchejte sójovou a rybí omáčku.

3

Vmíchejte nastrouhaný zázvor, nasekané chilli papričky a koriandr, kůru a šťávu z limetky.

4

Vložte větší kousky ryby a marinujte je alespoň 10 minut, ideálně 1 hodinu.

5

Poté rybu i s marinádou osmažte na trošce oleje.

6

Kousky ryby dejte do misky se sezamovými semínky a obalte je.

7

Podávejte s rýží ozdobenou koriandrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4