Recepty Hlavní jídla Ryby Rybí placičky s jogurtovým dipem

Ingredience

Rybí placičky

200 g vařené nebo pečené ryby bez kostí (treska, pangasius…)

200 g vařených brambor bez slupky

1 lžíce tekutého másla

2 vejce

petrželka

strouhanka

sůl

Jogurtový dip

200 g bílého jogurtu

1 lžíce citrónové šťávy

pažitka

sůl

Popis

TIP: Rybí placičky jsou vhodnou náhradou smaženého kapra pro děti. K bramborovému salátu chutnají skvěle.

Postup přípravy

1

Rybí maso si rozebereme na malé kousky. Brambory rozšťoucháme s máslem a přidáme k masu. Přimícháme petrželku, žloutky ze dvou vajec a trochu soli. Vše důkladně spojíme.

2

Tvarujeme malé placičky, které obalíme v rozšlehaných bílcích a strouhance. Plech si vyložíme pečícím papírem, na něj položíme placičky a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 20 minut. Že jsou placičky hotové poznáme podle toho, že dostanou krásně růžovou barvu.

3

Na dip si promícháme dohromady jogurt, citrónovou šťávu, nasekanou pažitku a sůl.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4