Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Dezerty Rybízový koláč se sněhem

Ingredience

35 dkg polohrubé mouky
20 dkg margarínu
7 dkg moučkového cukru
1 balení prášku do pečiva
5 vajec (5 bílků a 3 žloutky)
1 špetka soli
20 dkg krystalového cukru
300 g červených rybízů (čerstvý)

Postup přípravy

1

Nejprve smícháme mouku cukr, prášek do pečiva, přidáme žloutky, rozpuštěný tuk a vypracujeme těsto.

2

To rozválíme na pečící papír a dáme péct do trouby na 10 min na 200°C (tak aby nám shora pěkně zrůžovělo.

3

Mezitím si vyšleháme z bílků a soli tuhý sníh. Poté do něj přidáme cukr a znovu šleháme asi 2 min. Jakmile máme směs tuhou, přidáme do ní rybíz a opatrně zlehka promícháme.

4

Rozprostřeme rovnoměrně na upečený plát těsta a dáme do trouby znovu péct na 15 min na 180°C.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 2