Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Místo párku lze použít také vajíčko, uzené maso nebo klobásku. Vše chutná skvěle.
Čočku důkladně propláchneme. Abychom si přípravu jídla urychlili, necháme čočku hodinu máčet ve vodě.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme cibulku dozlatova.
K cibuli nasypeme čočku, lehce ji orestujeme a zalijeme vývarem. Čočku vaříme do měkka, jen krátce, stačí 15 až 20 minut.
Mezitím si uděláme jíšku. V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme ho moukou a mícháme dohladka. Jíšku příliš nerestujeme, aby nebyla hořká. Ve druhém hrnci uvaříme párky.
Jakmile je čočka uvařená, ochutíme ji lisovaným česnekem, solí, pepřem, octem, zahustíme jíškou a ještě krátce povaříme.
Hotovou čočku podáváme s párkem a okurkou.