Luštěniny jde připravit na desítky způsobů, dnes jsme uvařili klasickou rychlou čočku na kyselo.
4 párky
700 ml zeleninového vývaru
550 g čočky
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce mouky
2 lžíce másla
kyselé okurky
olej
ocet
sůl
pepř
TIP: Místo párku lze použít také vajíčko, uzené maso nebo klobásku. Vše chutná skvěle.
Čočku důkladně propláchneme. Abychom si přípravu jídla urychlili, necháme čočku hodinu máčet ve vodě.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme cibulku dozlatova.
K cibuli nasypeme čočku, lehce ji orestujeme a zalijeme vývarem. Čočku vaříme do měkka, jen krátce, stačí 15 až 20 minut.
Mezitím si uděláme jíšku. V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme ho moukou a mícháme dohladka. Jíšku příliš nerestujeme, aby nebyla hořká. Ve druhém hrnci uvaříme párky.
Jakmile je čočka uvařená, ochutíme ji lisovaným česnekem, solí, pepřem, octem, zahustíme jíškou a ještě krátce povaříme.
Hotovou čočku podáváme s párkem a okurkou.
Více informací
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.