Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Pokud vaříte s dýní hokkaido, můžete ji vařit i se slupkou!
TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!
Dýni rozpůlíme a lžící vydlabeme vnitřek. Nakrájíme ji na srpky, odřízneme slupku a nakrájíme na menší kousky.
Cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalijeme olej, přidáme cibuli a orestujeme.
Mezitím si oloupeme bramboru a nakrájíme ji na malé kousky. K orestované cibuli přidáme dýni a brambory. Podlijeme vývarem, promícháme a vaříme pod pokličkou asi 15 minut. Jakmile jsou kousky měkké, můžeme pokračovat.
Osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka. Přidáme smetanu na vaření, zakysanou smetanu. Přivedeme k varu a můžeme servírovat.