Recepty Polévky Rychlá květáková polévka

Ingredience

1 květák
600 ml smetany na vaření
l zeleninového bujónu
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce másla
1 špetka muškátového oříšku
2 špetky mletého kmínu
4 špetky čerstvého rozmarýnu
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Květák očistíme, zbavíme listů a nakrájíme na malé růžičky. V hrnci rozpustíme máslo a zaprášíme ho moukou. Důkladně promícháme, aby vznikla hladká jíška.

2

Přilijeme trochu vývaru, promícháme, aby se jíška dobře rozpustila a nevznikly hrudky. Do polévky dáme květák, zalijeme ho zbytkem vývaru a vaříme tak dlouho, dokud nebude měkký.

3

Polévku ochutíme muškátovým oříškem, kmínem, na drobno nakrájeným rozmarýnem, solí a pepřem. Jakmile je květák měkký, polévku rozmixujeme. Do polévky nalijeme smetanu a ještě krátce povaříme.

4

Toastový chléb nakrájíme na kostičky a opražíme je nasucho na pánvi. Hotovou polévku podáváme s kostičkami toastu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3