Recepty Předkrmy Studené Rychlá rajčatová chilli omáčka ke steakům

Ingredience

500 g rajčat
4 chilli papričky
1 citron (lžíce šťávy)
3 stroužky česneku
chilli pasta (podle chuti)
krystalový cukr
mletý černý pepř
sůl
voda

Postup přípravy

1

Rajčata nejprve oloupeme. Do jedné mísy nalijeme horkou vodu a do druhé studenou. Rajčata nejprve ponoříme do horké vody a to na 40 sekund. Pak je opatrně vyndáme a ponoříme hned do ledové vody. Rajčata oloupeme.

2

Oloupaná rajčata nakrájíme na drobno a dáme je dusit do hrnce. Dusíme je do měkka. Chilli papričky nařízneme, zbavíme semínek a nakrájíme na drobno. Přidáme je k rajčatům a podle potřeby podlijeme trochou vody.

3

Omáčku ochutíme solí, pepřem, cukrem, citronovou šťávou a lisovaným česnekem. Podle toho, jak pálivé jídlo máme rádi, přidáme chilli pastu.

4

Omáčku vaříme ještě tak dlouho, abychom zredukovali šťávu na minimum a přirozeně ji tak zahustili.

5

Hotovou omáčku hned podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3