Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Koření si připravíme do čajového sítka, snadno jej pak vyjmeme.
Do hrnce vlijeme přibližně 2 lžíce oleje, přidáme na kostky nakrájenou cibuli a orestujeme. Poté přidáme kolečka petržele, mrkev, celer a vše restujeme 3 minutky.
Zeleninu zalijeme vývarem, přidáme koření, přiklopíme a vaříme asi 30 minut.
Poté koření vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Nyní si rozmícháme mouku ve smetaně a vzniklou směs přidáme do omáčky a důkladně promícháme. Omáčku dochutíme dle chuti cukrem a citronovou šťávou. Opepříme a osolíme.
Jako přílohu si připravíme tempeh. Plátky orestujeme na oleji cca 1 minutu z každé strany.
Omáčku podáváme s tempehem, brusinkami a šlehačkou. Jako příloha se hodí klasický houskový knedlík. Dobrou chuť!