Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Rychlá svíčková omáčka s tempehem (nejen) pro vegetariány

Ingredience

Suroviny na omáčku:

1 balení tempehu

1 cibule

2 mrkve

2 petržele

kousek celeru

0,7 l zeleninového vývaru

4 lžíce hladké mouky

200 ml smetany na vaření

4 lžíce rostlinného oleje

sůl

pepř

Koření:

10 kuliček pepře

5 kuliček nového koření

2 bobkové listy

Na dochucení:

cukr krystal

citronová šťáva

Na servírování:

brusinky

šlehačka

houskový knedlík

Popis

TIP: Koření si připravíme do čajového sítka, snadno jej pak vyjmeme.

Postup přípravy

1

Do hrnce vlijeme přibližně 2 lžíce oleje, přidáme na kostky nakrájenou cibuli a orestujeme. Poté přidáme kolečka petržele, mrkev, celer a vše restujeme 3 minutky.

2

Zeleninu zalijeme vývarem, přidáme koření, přiklopíme a vaříme asi 30 minut.

3

Poté koření vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Nyní si rozmícháme mouku ve smetaně a vzniklou směs přidáme do omáčky a důkladně promícháme. Omáčku dochutíme dle chuti cukrem a citronovou šťávou. Opepříme a osolíme.

4

Jako přílohu si připravíme tempeh. Plátky orestujeme na oleji cca 1 minutu z každé strany.

5

Omáčku podáváme s tempehem, brusinkami a šlehačkou. Jako příloha se hodí klasický houskový knedlík. Dobrou chuť!

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4