Recepty Dezerty Pečené Rychlá tvarohová bábovka

Ingredience

250 g měkkého tvarohu
220 g polohrubé mouky
2 vejce
120 g másla
110 g krystalového cukru
1 balení prášku do pečiva
1 špetka soli
1 citron (1 lžička kůry)
máslo (na vymazání)
hladká mouka (na vysypání)
moučkový cukr (na posypání)

Postup přípravy

1

Mouku prosejeme společně s práškem do pečiva. Máslo nakrájíme na plátky a necháme změknout.

2

Do mouky zapracujeme vajíčka, změklé máslo, cukr, citronovou kůru, špetku soli a vyšleháme hladké těsto. V případě, že nejsme spokojeni s konzistencí těsta, přidáme mléko nebo mouku.

3

Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do formy nalijeme těsto. Troubu si předehřejeme na 180 °C a bábovku pečeme asi 40 minut, záleží na troubě a velikosti formy.

4

Hotovou bábovku překontrolujeme tak, že do ní zapíchneme špejli. Pokud na ní nezůstane těsto, je hotová.

5

Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout. Podáváme ji posypanou moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3