Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Mouku prosejeme společně s práškem do pečiva. Máslo nakrájíme na plátky a necháme změknout.
Do mouky zapracujeme vajíčka, změklé máslo, cukr, citronovou kůru, špetku soli a vyšleháme hladké těsto. V případě, že nejsme spokojeni s konzistencí těsta, přidáme mléko nebo mouku.
Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do formy nalijeme těsto. Troubu si předehřejeme na 180 °C a bábovku pečeme asi 40 minut, záleží na troubě a velikosti formy.
Hotovou bábovku překontrolujeme tak, že do ní zapíchneme špejli. Pokud na ní nezůstane těsto, je hotová.
Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout. Podáváme ji posypanou moučkovým cukrem.