Recepty Hlavní jídla Těstoviny Rychlé gnocchi s rajčatovou omáčkou a parmazánem

Ingredience

500 g bramborových noků
Na rajčatovou omáčku
400 g krájených rajčat v rajčatové šťávě
3 rajčata (čerstvá)
1 chilli paprička
50 g parmazánu
1 hrst čerstvé bazalky
2 stroužky česneku
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžička sušeného oregana
krystalový cukr
sůl

Popis

TIP 1: Pokud máte rádi ostřejší jídla, přidejte chilli papričku i se zrníčky.

TIP 2: Máte-li rádi masová jídla, přidejte orestované kuřecí kousky.

TIP 3: Rajčatovou omáčku můžeme dochutit i dalšími oblíbenými bylinkami, třeba oreganem.

Postup přípravy

1

Rajčata z plechovky nalijeme do misky a rozmixujeme ponorným mixérem.

2

Čerstvá rajčata si jednoduše oloupeme: vrchní i spodní části rajčat nařízneme do křížku, naskládáme do mísy a zalijeme vroucí vodou. Přibližně po 1 minutě je zchladíme studenou vodou a snadno oloupeme.

3

Na rozpálenou pánev nalijeme olivový olej. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Chilli papričku nakrájíme na drobno.

4

Na olivovém oleji orestujeme česnek a chilli. Přidáme krájená rajčata a krátce osmažíme. Vše zalijeme rajčatovou omáčkou. Omáčku ochutíme na drobno nakrájenou čerstvou bazalkou, oreganem, cukrem a solí. Necháme vařit asi 15 minut.

5

Mezitím si připravíme gnocchi, které uvaříme v osolené vodě podle návodu.

6

Hotové gnocchi smícháme s rajčatovou omáčkou a podáváme se strouhaným parmazánem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3