Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Pokud máte rádi ostřejší jídla, přidejte chilli papričku i se zrníčky.
TIP 2: Máte-li rádi masová jídla, přidejte orestované kuřecí kousky.
TIP 3: Rajčatovou omáčku můžeme dochutit i dalšími oblíbenými bylinkami, třeba oreganem.
Rajčata z plechovky nalijeme do misky a rozmixujeme ponorným mixérem.
Čerstvá rajčata si jednoduše oloupeme: vrchní i spodní části rajčat nařízneme do křížku, naskládáme do mísy a zalijeme vroucí vodou. Přibližně po 1 minutě je zchladíme studenou vodou a snadno oloupeme.
Na rozpálenou pánev nalijeme olivový olej. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Chilli papričku nakrájíme na drobno.
Na olivovém oleji orestujeme česnek a chilli. Přidáme krájená rajčata a krátce osmažíme. Vše zalijeme rajčatovou omáčkou. Omáčku ochutíme na drobno nakrájenou čerstvou bazalkou, oreganem, cukrem a solí. Necháme vařit asi 15 minut.
Mezitím si připravíme gnocchi, které uvaříme v osolené vodě podle návodu.
Hotové gnocchi smícháme s rajčatovou omáčkou a podáváme se strouhaným parmazánem.