Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Buřty nakrájíme na menší kousky a společně s cibulí je osmažíme na rozpáleném oleji.
Jakmile bude mít cibule a maso zlatavou barvu, zasypeme je sladkou i pálivou paprikou. Hrnec odstavíme, základ guláš promícháme, aby paprika pustila barvu, a vše zalijeme vývarem.
Vývar přivedeme k varu, ochutíme ho česnekem, majoránkou a kmínem. Podle potřeby osolíme a opepříme.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme je vařit do vroucí polévky. Jakmile jsou brambory téměř měkké, rozmícháme v troše vody mouku a guláš zahustíme.
Ještě krátce povaříme, aby zhoustl a podle potřeby ochutíme. Rychlý guláš podáváme s čerstvým pečivem.