Recepty Dětská jídla Rychlý domácí čokokrém do skleničky

Ingredience

150 g lískových ořechů
200 g čokolády (2 tabulky)
395 g kondenzovaného mléka (1 plechovka)
2 lžíce medu
1 špetka soli

Popis

TIP 1: Zkuste i variantu s hořkou čokoládou. Je výborná!

TIP 2: Pro milovníky RAW stravy máme také recept. Najdete jej zde.

Postup přípravy

1

Čokoládu nalámeme na kostičky. Připravíme si vodní lázeň. Do větší mísy dáme čokoládu, zalijeme ji Salkem a ochutíme medem.

2

Na hrnec s vodou položíme misku a za občasného míchání pozvolna vaříme, dokud se nám všechny suroviny nespojí.

3

Lískové oříšky je potřeba oloupat. Troubu předehřejeme na 200 °C. Na plech vyložený pečicím papírem nasypeme lískové oříšky a dáme je péct do vyhřáté trouby na 5 minut.

4

Hotové oříšky necháme trochu vychladnout a utěrkou sundáme slupku. Oříšky vhodíme do mixéru, ochutíme špetkou soli a poctivě mixujeme asi deset minut, dokud nám nevznikne jemná pasta.

5

Takto připravenou pastu vmícháme do čokoládového krému. Krém necháme krátce vychladnout a nalijeme do skleničky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3